I Danmark har vi efterhånden skabt en tendens i at lave vores mad derhjemme. Dette er der flere fordele i – blandt andet kan det resultere i sundere mad og en mere varieret kost.

Men desværre er det ikke lige let hver gang. Madlavning derhjemme kan nemlig ofte kræve megen energi og tid, og mange danskere kan ikke altid balancere dette med arbejde, familie og venner. Så hvordan er det lige, at man kan gøre madlavningen lettere?

Planlæg ud i fremtiden

Nogle gange er planlægning bare det bedste redskab, som man har i værktøjskassen. God planlægning kan nemlig være himmelsendt, når det kommer til at lave mad.

Hvis du nu planlagde den næste uges retter ud i fremtiden, så kunne du aktivt lægge måltiderne rundt om dine planer. Sene møder én aften? Så skal noget lettere måske laves her!

Dette vil mange vælge at kombinere med muligheden for at handle ind efter de tilbud, som er i det lokale supermarked. Så kan du for eksempel planlægge ugens retter baseret på, hvilke fødevarer er på tilbud, og som kan bruges i forskellige former for mad.

Tag del i den nyeste trend af måltidskasser

Måltidskasser er på meget kort tid blevet det nye sort. De er blevet taget i brug af mange danskere som et middel til at lave maden derhjemme uden gentagelser og med gode råvarer.

Konceptet består i, at du får en pakke med alle ingredienserne til en række forskellige retter, som skal laves over flere dage. Her får du også en opskrift, som du så kan følge.

Det smarte er her, at det hele er inkluderet i pakkerne! Du skal i teorien kun følge opskriften og så er der lækker hjemmelavet mad. Skulle du være lidt mere eventyrlysten kan du selvfølgelig altid prøve dig mere frem, men dette er en lettilgængelig måde, hvorpå aftensmaden bliver lettere at klare. Se en oversigt over måltidskasser på iboom.dk.

Hav altid klassiske ingredienser i skabet

Nogle gange skal der bare få ting til at gøre madlavning derhjemme til en træls pligt. En af disse ting kunne være at løbe tør for en ingrediens, men først finde ud af det under madlavningen!

Sørg altid for, at de helt traditionelle ingredienser er klar i skabet. Pasta, olivenolie, tomater på dåse og mange krydderier er gode eksempler her.

Når du gør dette sørger du nemlig for, at du ikke kommer til at stå at mangle centrale ingredienser ud af det blå.

Sådan kan du gøre madlavningen lettere